Stickman 2.1

2011.06.22. 11:37
|
Szerző: Foli
|
3 komment

A mai napon megjelent a 2.1-es verzió, ebben a cikkben összefoglalom, hogy mi is változott.

Először is, Alex újraírta az egész szervernek a kódját. Ebből nem látszik semmi, viszont azt ígéri, hogy sokkal kevesebb lesz a lagg, és a kapcsolódási probléma. És másik szervergép is van, úgyhogy (elvileg) megint folyamatosan fog menni.

Ami viszont egyből feltűnik, hogy van menüzene, itt lehet meghallgatni a teljeset. Szerintem nagyon jó választás, illik a játék hangulatához. Ha már a menünél tartunk, lett új logó is. Eredetileg a készülő új honlaphoz készítettem, de Alex kérte, hogy rakjuk be a játékba is.

Aztán a játékba belépve észrevehetitek, hogy a chaten az üzenetek színezve jelennek meg. A klánok zöld színűek, a játékosok nevei sötétkékek, és maga az üzenet egy árnyalattal világosabb.

Ez az első verzió, ahol már csak az átregisztrált felhasználók tudnak belépni. Erre a készülő új honlap miatt van szükség, biztonságosabban fogjuk tárolni a jelszavakat. Itt már leírtam, hogy hogyan kell átregisztrálni, ha még nem tette volna meg valaki.

Az új honlap egyébként készül, de most már tényleg mindjárt kész. Addig meg lehet nézni a főoldalt és a leírást.

Átregisztrálás az új rendszerbe

2011.04.21. 13:03
|
Szerző: Foli
|
2 komment

FONTOS: Ahhoz, hogy majd az új honlapon be tudj lépni a felhasználóddal, most át kell regisztrálni, amit itt tehetsz meg. Ez azért kell, mert az új honlap (és aztán a játék is) már más karakterkódolást fog használni, mint eddig, tehát nem lehetne egyszerűen csak átvinni a felhasználó - jelszó párosokat. Nyugi, a pontok, és minden egyéb megmarad.

Arra kérünk titeket, hogy szóljatok mindenkinek, aki játszik, mert aki nem csinálja végig ezt a pár lépést, az majd az új oldalt nem fogja tudni használni.

Egyébként az új honlap készül, a levelezés már teljesen működik (erről képet felesleges készíteni, működés közben kell látni)

Az új oldal

2011.03.12. 12:04
|
Szerző: Foli
|
3 komment

Már elég rég adtunk hírt az oldal fejlesztéséről, úgyhogy most össze is foglalom itt a dolgokat.

Szóval, mint azt tudjátok, két hónapja elhatároztuk, hogy újraírjuk az egészet. Pontosabban Bolint megkért engem és klénit erre. Már tavaly felmerült az ötlet, hogy ezt meg kéne csinálnunk, sok tervet is gyártottunk, átbeszéltük a dolgokat, ez most nagyon jól jött.

Aztán elkezdtük csinálni, kléni nekilátott a programozásnak, én meg a design-nak. Mind a ketten igyekszünk ezt igényesen csinálni, és csak a minőséggel törődni. Annyira, hogy Alex sorról sorra átnézi kléni kódját, és megbeszélik, hogy mi hogyan legyen (mondanom sem kell, sok dolgot át kellett írni, de megéri).

Ennyit az elméletről, és akkor lássuk, milyen is lesz a honlap. Továbbra is az account rendszer lesz mindennek a közepe. Ugyan úgy lehet majd a killeket követni, sőt, lesznek havi killek, és grafikonok is. KÉP

Levelezés is ugyan úgy lesz (KÉP), a profil is (KÉP), és lehet majd egyedi mezőket megadni (MSN, Skype, XFire cím, amit akarsz). A klánoknak is lesz profiljuk, lehet majd egyedi avatart és hátteret beállítani (KÉP).

Fontos dolog, hogy végre össze lesz kapcsolva a fórum, és az account rendszer. Ez azzal jár, hogy kléni ír egy saját fórummotort, nem SMF-et fogunk használni, mint most. Nem fog annyira sokat tudni, de nem is kell, a mostani fórum tele van felesleges dolgokkal. És szerencsére pár dolgot össze is lehet vonni, például nem kell külön fórum profil, a sima profil fog megjelenni. Ja, és külön regisztrálni se kell. Pár kép: fórumok, témák, hozzászólások.

Ha már volt szó a klánokról, és a fórumról, gyorsan megemlítem, hogy a "nagy" klánoknak nem lesz külön fórumuk, mindenki a saját klánfórumát fogja használni. Viszont a klánfórumon be lehet majd állítani, hogy bizonyos témákat mindenki lásson, ne csak a klántagok. Így meg lehet oldani például a tagfelvétel topicot, amit mindenki lát, és mindenki hozzászólhat (amúgy ez a rendszer még nem teljesen kiforrott, pár dolgot még ki kell találni).

Klán adminisztráció ugyan úgy lesz, egyedi rangokkal, klánleírással, körlevéllel, stb. (KÉP)

Lesz még egy fontos dolog, a mod adatbázis. Mindenki feltöltheti a modját (tárhelyet mindenkinek magának kell, hogy megoldja), és másoknak tudja linkelni. Lesz csoportosítás, kommentelés, értékelés, a modról lesznek képek, leírás, minden ami kell. Ja, és a Sticktoolon keresztül egy kattintással is lehet majd telepíteni, nem kell a letöltéssel, kicsomagolással szenvedni.

Remélem jól hangzik, és tudtok rá még várni egy kicsit. Konkrétabbat nem tudok mondani, mert mi sem szabunk magunknak határidőt, de majd ha használható állapotban lesz, akkor mindenképpen ki tudjátok majd próbálni a beta.stickman.hu-n ;)

Az utóbbi napok problémái

2011.01.19. 19:26
|
Szerző: Foli
|
14 komment

Mint láthattátok, az oldal napok óta nem elérhető. Ennek az az oka, hogy a KlánBázis belassította a szervert, és az Archi-hosttól ránk szóltak.

A probléma kernel-szintű, tehát mind a stickman.hu-t, mind a KlánBázist elég nagy munka lesz javítani. Bolint már összedobott egy átmeneti oldalt a letöltések miatt, de az account rendszert, és a fórumot nem lehet még használni. Valószínűleg az lesz, hogy az egész honlapot újra fogjuk csinálni nulláról, sokkal igényesebben, és szebben.

A KlánBázis most mindenképpen szünetelni fog egy időre, mert ott is az alapokat újra kell írni. Bolinttal úgy beszéltük meg, hogy a fejlesztését egy hónapra mindenképpen szüneteltetjük.

Szóval ez most a helyzet, remélem megértitek. Addig is lehet itt a kommentekben, a Facebook oldalunkon, és még sok helyen beszélgetni :)

Jellemezd a Sticket három szóban

2011.01.07. 15:28
|
Szerző: Foli
|
Szólj hozzá!

Facebookra, és fórumra már kiraktam egy pár napja, de ide is kirakom, hogy mindenki megnézze. Van ez a Threewords.me nevű oldal, ahol dolgokat lehet jellemezni három szóban. Csináltam a Stickmannek is egy ilyen oldalt, úgyhogy arra kérlek titeket, írjatok három szót, ami eszetekbe jut a játékról. Tényleg csak három szót, ne írjatok mondatokat minden mezőbe. Ha még valamit írni akartok, akkor azt jegyzetként írjátok, a sárga gombra kattintva.

Mobilsablon

2010.12.29. 14:02
|
Szerző: Foli
|
Szólj hozzá!

A blog.hu a mai napon élesíti a blogjainak a mobilos verzióját. Gondoltam megnézem, hogyan néz ki ez a blog:

Az admin pultban van egyébként egy Mobilsablon menüpont, de egyelőre nem működik (remélem majd ott meg tudom oldani a favicon problémát, mert most a blog.hu-s gyárit használja, nem tudom miért).

Szerk: Megoldva :)

Szóval ezentúl sok más bloggal együtt a Stickman blogot is élvezhetitek mobilról :)

Új verzió

2010.12.23. 00:02
|
Szerző: Mark575
|
5 komment

Bár a napokban valószínűleg várható lesz még egy verzió, mégis csak leírom, hogy mi változott a játékban.

Ami először feltűnhet az embernek, az a magyarosítás. (mondjuk én nem értettem, minek, de ez most mindegy) Még nem teljes, mert pár helyen még az angol szöveg látható, de ez is egy előrelépés.

A következő dolog egy új épület, amit Hector készített (eddigi munkái közé tartozik még a Quadro új modellje). Ennek hatására változott pár épület helye is.

Aztán a chaten a játékosok nevei előtt megjelentek kisebb ikonok. Ezek amolyan azonosítók, amelyeket a játékosok nevei alapján generál le a játék. Szóval ha valaki le akarna másolni egy játékost, megszívja, mert más lesz az ikon színe és formája.

Végül az X72 is megváltozott, narancs színű és nem annyira doboz alakú lett. Made by Hector szintén.

 

EDIT: Ami kimaradt: Nyilakkal lehet váltani a fejfedők között, illetve lett abból is pár új.

 

Első hivatalos Stickman Warfare bajnokság :)

2010.12.03. 20:58
|
Szerző: Bolint99
|
Szólj hozzá!

Sziasztok!

Sajnos nincs sok időm és energiám írni, röviden annyi, hogy naagyon jó volt az egész :D

A bajnokságon képek is készültek, innen letölthetők: http://dl.dropbox.com/u/7578347/StickmanBajnoksag/StickmanBajnoksag.rar

Bolint99

Stickman Bajnokság - Még 2 hely! + Te kinek szurkolsz?

2010.11.28. 14:03
|
Szerző: Mark575
|
Szólj hozzá!

Szerdáig, azaz december elsejéig van még esélye az első 40 játékosnak, hogy bejusson a döntőre. Ha köztük vagy, és szeretnél bejutni, akkor ragadd meg az utolsó esélyt! Ha nem lesz meg a maradék 2 fő, akkor 18 fővel lesz megtartva a döntő.

Illetve kíváncsiak vagyunk arra, hogy ti kinek/kiknek szurkoltok az első 20 játékosból? A válaszokat írjátok le kommentben. (Lehetőleg magatokra ne szavazzatok. :])

Stickman Bajnokság - Elődöntő

2010.11.14. 19:03
|
Szerző: Mark575
|
Szólj hozzá!

Ma megvolt a Bajnokság elődöntője, lusta vagyok most Másolás-Beilleszteni, szóval csak linkelem a blogomon lévő bejegyzést, amiben leírtam, hogy zajlott az egész. És igen, ez egy burkolt reklám, mert megtehetem. :P

Stickman Bajnokság - Elődöntő