Sticktool - 1. rész: ModManager

2010.06.28. 12:01
|
Szerző: Foli
|
1 komment

Ez az első része annak a sorozatnak, ami részenként be fogja mutatni a HelloTibi Sticktool nevű kis programját

A ModManager röviden arra jó, hogy feltöltsd a mododat, vagy ha csak a modokkal játszani szeretsz, akkor pár kattintással letölts egyet.

Miután letöltötted a Sticktoolt, csomagold ki a Sticktool.exe-t, és az STData mappát a stickman mappájába. Amikor elindítottad a Sticktoolt, ez az ablak fogad:

Itt három eszköz közül választhatunk: Map Editor, Mod Manager, Serverstats. Most a Mod Manager a fontos, de később még fogok írni a többiről is.

Alul is van három gomb: A stickman mappa megnyitása, a stickman indítása, és ablakban indítás. Szóval indítsd el a Mod Managert.

A leírást a népszerűbb részével kezdem, a modok kipróbálásával.

A bal oldali részen van a feltöltött modok listája, ha kiválasztasz egyet, akkor az ablak jobb oldalán infók jelennek meg róla. Az alul lévő install gombbal lehet telepíteni. Miután feltelepült, csak indítsd el a Stickmant, vagy a Sticktool főablakában kattints az indítás gombra lent.

A listában bent van az aktuális stickman verzió, ha vissza akarnád állítani a rendes játékra.

Van még egy hasznos dolog a ModManagerben: Amikor letölti a modot, eltárolja az STData mappában, így a következő telepítéskor nem fogja újra letölteni, tehát pár kattintással válthatsz a modok között.

A tovább után a mod feltöltéséről lesz szó.

Először is, a mod nem automatikusan töltődik fel, hanem előbb azt jóvá kell hagyni a moderátoroknak (pl. nekem). Az igénytelen modok nem fognak bekerülni a listába, de a más játékokból lopott dolgok sem.

A Mod Manager szempontjából meg kell különböztetni két féle modot:

  • Teljes mod: Amikor az egész Stickman mappát töltöd fel, a Stickman.exe-vel együtt.
  • Részleges mod: Amikor csak egy-két módosított fájlt töltesz fel.

Mind a két esetben ZIP-be kell tömöríteni a fájlokat, és feltölteni a stickman.hu/sticktool/up oldalra.

A különbség annyi, hogy ha a teljes modot akarsz feltölteni, akkor jelöld ki a stickman mappa elemeit, és azokat csomagold be (ha WinRARt használsz, akkor jobbklikk, WinRAR, Hozzáadás az archívumhoz). Tehát ne a stickman mappát csomagold be, hanem a tartalmát!

Ha csak pár fájlt akarsz feltölteni, akkor viszont csinálj egy data mappát, abba rakd bele a fájlokat (hangok kicserélése esetén még egy snd mappát is csinálj, és abba rakd bele, stb.), és ezt a data mappát csomagold be ZIP-be, az előbb leírt módon.

Ezután töltsd fel a modot egy megbízható helyre. A rapidshare, data.hu nem az. Törlik a fájlokat egy idő után, vagy ha bizonyos ember letöltötte. Én a Dropboxot ajánlom, ami ezen kívül még sok másra is jó. Esetleg elküldheted nekem is, felrakom az én Dropboxomra (a te nevedben).

Végül a már említett stickman.hu/sticktool/up oldalra rakd fel a modot, megadva a letöltési linket, és más infókat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qas 2010.06.29. 15:22:13

az van a mod leírásában hogy felmészni
süti beállítások módosítása