Régebbi cikkek: Fegyverleírás - LAW

2010.07.21. 00:14
|
Szerző: kléni
|
Szólj hozzá!

A LAW mindig is a legerősebb fegyver volt a játékban, már több, mint háromszor kellett gyengíteni, hogy egyensúlyban legyen a többi fegyverrel. Most erről a halálos, de sok gyakorlást igénylő fegyverről lesz szó.

A LAW legfontosabb tulajdonsága, hogy rakétavető, ezért nem az ellenségre kell lőni, hanem a közelében lévő tárgyakra, vagy a talajra, viszont már mindenki tapasztalhatta, hogy nem egyszerű pontosan eltalálni bárkit is. Szerencsére a robbanás hatótávolsága nagy, és egy lövéssel akár több ellenfelet is ki lehet lőni.

A legfontosabb dolog, amit meg kell tanulni, az a célzás. Mivel a lövedék ívesen száll, ezért ezt a süllyedést is bele kell számolni célzáskor. Azt ajánlom, hogy csatlakozz egy külön szerverre, menj végig a pályán, és próbáld eltalálni a közelben lévő épületek fontosabb részeit. Tedd vállra a fegyvert, hogy lásd a célzóját, és jegyezd meg, hogy milyen távolságra melyik vonalnál kell lennie az épületnek.
Egy egyszerű példa: Ha a piramis tetejéről el akarod találni a világítótorony felső részét, felülről a harmadik vonalnál kell lenni a célpontnak. Ha a mellette lévő bunkert akarod eltalálni, szintén a harmadik vonal a jó.
De ha a közelebb lévő kis piramis bejáratához akarsz lőni, akkor a legfelső téglalapban kell lennie.


Tehát a lényeg, hogy a különböző távolságban lévő épületekre máshogy kell célozni. Ha ezt sokat gyakorlod, a kemperek ellen már jól tudsz védekezni.
A mozgó célpontok már egy kicsit bonyolultabbak. Távolságtól függően kb. 1-3 másodpercbe telik, mire becsapódik a rakéta, plusz még a 2 másodperces töltési idő. Ebből jól látszik, hogy a mozgó célpontok elé kell lőni, de sajnos ez se működik mindig, van amikor nem egyenesen fut, vagy bemegy egy épületbe.
Még egy fontos dolog van, ez pedig a közelharc. Mivel nagy a hatótávolsága a rakétának, ezért könnyen előfordul, hogy magunkat is felrobbantjuk, és ilyenkor nem kapunk pontot. Ha összetalálkoztunk egy tech-el, próbáljunk meg ugrálva a lehető legmesszebbre elfutni, és akkor kilőni, így mi nem robbanunk fel. Viszont jól gondoljuk át ezt, mert a lassú újratöltés miatt lehet, hogy nem tudunk még egyszer próbálkozni.
Az Antigravból nagyon egyszerűen ki lehet lőni mindenkit, ha egyhelyben áll, elég csak alá lőni. Viszont ha megy, szinte esélytelen.

A különböző egységek ellen is léteznek taktikák:
Gyakran előfordul, hogy távolról akar leszedni egy MPG-s, ilyenkor nem érdemes visszalőni, inkább fuss fedezékbe. Egyrészt nagyon messze van, és nehéz eltalálni, másrészt ha látja a közeledő rakétát, elfut. Harmadrészt az MPG nagyon pontos fegyver, akár első lövésre is le tud szedni.
A nagyon távolról kempelő QUAD-os elől szintén menekülj inkább, viszont ha közelebb van, könnyű célpont, mert nem mozog.
A NOOB hasonló fegyver, mint a LAW, ezért ismeri ő is a trükkjeidet, nincs ellene taktika.
X72 ellen nehéz védekezni, de mint minden fegyverrel, a LAW-al is szembe kell futni az X72-s egységgel, így nem fog tudni kilőni, vagy csak saját magával együtt.
Ha ezeket már jól begyakoroltad, csökkentsd a célzással töltött időt. A lövés gombot még futás közben nyomd le, és csak a lövés előtt fél másodperccel emeld vállhoz a fegyvert, és célozz vele. Tapasztald ki, hogy mennyi idő kell a pontos célzáshoz, és próbáld meg ezt folyamatosan csökkenteni. Ez a taktika azért jó, mert így nem kell megállnod a lövés előtt, futhatsz, ugrálhatsz, hogy nehezebb célpont legyél.
Az igazán profik egyáltalán nem rakják vállra a LAW-ot, futás közben lőnek vele, de ezt már nagyon sokat kell gyakorolni.
Remélem segítettem, jó gyakorlást, és sok killt kívánok!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása